2012. május 14., hétfő

Paleolit napi menü 205. nap

Szeretném a családomat is átállítani a nálam már jól működő paleolit életmódra. Lassan vonom el a cukrot, a lisztet, a krumplit. Kezdenek elfogadóvá válni, megszűnnek a gyanakvó kérdések, amik arra irányulnak, hogy mit tartalmaz az étel. Ha van kívánságuk, akkor azt megcsinálom, erőszakkal tudom, hogy nem megyek semmire. Tegnap tojásos nokedlit kértek salátával. A középső fiam megkérdezte: - ugye ezt rendes ecettel csináltad? Neki a rendes ecet a szintetikus ecetet jelenti. Sajnos nem ismerik a "rendes" ízeket, mint ahogy azt én is elfelejtettem már ebben a műanyag dömpingben. Mondhatnám, hogy az én házamban többé nincs műanyag, ami igaz is az én táplálékomra, de a családommal azt hiszem, hogy a szelíd szoktatás lesz az eredményesebb.

Vasárnapi menü

reggeli: - limonádé
ebéd: - főtt hús kaporszósszal
vacsora: levesben főtt zöldségek

Főtt hús kaporszósszal


Kaporszósz

Hozzávalók:
1 csokor kapor
2 szál friss fokhagyma
1 ek szezámliszt - itt beszerezhető
1 ek olajessimo - itt beszerezhető
1/2 doboz zabtejszín - itt beszerezhető
Elkészítése:
A fokhagymát karikákra vágom és megfonnyasztom az olajon. Megszórom a liszttel és felengedem a zabtejszínnel és egy kevés vízzel. Beleszórom a felaprított kaprot, sózom és összeforralom.
Megjegyzés küldése