2012. május 19., szombat

Paleolit napi menü 210. nap

Ez a reggel pontosan olyan, mint ami a májusról eszébe jut az embernek. Friss, üde, a természetbe csalogató.
Vár a paleo kiskertem. Különös izgalommal készülök ki a szőlőbe, ami új örömforrása lett az életemnek. Az a törekvés, hogy tiszta élelmiszer kerüljön a konyhámba ösztönzött arra, hogy megcsináljam. A bennem lezajló újjászületést is tükrözi ez a kiskert.

Pénteki menü

reggeli: - bodzás limonádé, almás lepény
ebéd: - almás lepény
vacsora: - gyümölcsleves, angol szalonna kovászos uborkával

Gyümölcsleves


Hozzávalók:
10 dkg aszalt gyümölcs/napon érlelt, vegyszermentes
1 l víz
1 ek paleo-gyümölcs - itt beszerezhető
1 doboz kókuszkrém - itt beszerezhető
fahéj, szegfűbors
Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöt a vízzel és a fűszerekkel puhára főzöm. A végén belekeverem a paleo-gyümölcsöt és a kókuszkrémet. 

Angol szalonna kovászos uborkával



Kaptam kovászolni való uborkát, most bepróbálkozom a krumplis erjesztéssel.  Az ötletet egy kedves olvasómtól, Tóth Erikától kaptam.  Posztolni fogom az eredményt.

Krumplival érlelt uborka


Hozzávalók:
1 kg uborka
1 csokor kapor
4 gerezd fokhagyma
4 db csili paprika
1 db krumpli
1 ek só
Elkészítése:
Az uborkát alaposan átmosom és bevagdosom.  A krumplit lehéjazom és vékony szeletekre vágom.  Az üveg aljára teszem a krumpli és a kapor felét, majd belehelyezem az uborkákat, a fokhagymát és a csilipaprikát. Megszóróm a sóval és ráteszem a krumpli másik felét. Forró vízzel felöntöm, a tetejére egy kistányért teszek és kiviszem a napra.

Megjegyzés küldése