2012. május 18., péntek

Paleolit napi menü 209. nap

Hiba csúszott a csütörtöki rendbe. Felkészületlenül értek a programváltozások, így a böjtös nap koplalósra sikeredett. Délután 3 órakor jutottam először táplálékhoz egy gyors leves formájában. Az "ahogy alakul úgy van jól" elméletet a tudatos táplálkozásban nem tartom követendőnek, de a szokásainkhoz való merev ragaszkodást sem. Nincs ok a pánikra, ha néha előfordul ilyen, fontos azonban, hogy rendszer ne váljék belőle. Megtervezem este, vagy reggel a következő napot és felkészülök rá a hozzávalókkal.

Csütörtöki menü

reggeli:- bodza limonádé
ebéd: - orjaleves
vacsora: - körte, dió

Orjaleves


Nagyon pörgős volt ez a tegnapi nap, szellemileg és fizikailag is terhelt. A feszültségek levezetésére az egyik legjobban bevált receptem egy kis kreatív foglalkozás a konyhában. Megnyugtat, felfrissít és nem utolsósorban megadja a másnapi eledelt. Így aztán este 8 után készült a pénteki napom terve, a menü, a munka, a testedzés szépen összeállítva és ennek megfelelően a sütés.

Olasz almás lepény


Hozzávalók:
1 doboz (200ml)  kókuszkrém - itt beszerezhető
3 pohár (1 pohár = 200ml) gesztenyeliszt - itt beszerezhető
1 ek cukoressimo - itt beszerezhető
1 ek méz
3/4 pohár olajessimo - itt beszerezhető
3 db tojás
1 kk bourbon vanilia - itt beszerezhető
1 kk fahéj
1 ek rum
3 db alma vékonyra szeletelve
5 dkg mazsola
1/2 sütőpor
Elkészítése:
Az összes alapanyagot az alma és a mazsola kivételével egy keverőtálba teszem és a robotgéppel kikeverem.Végül beleforgatom az almát, a mazsolát és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percet sütöm. Hidegen felszeletelem.






Nincsenek megjegyzések: