2012. május 24., csütörtök

Paleolit napi menü 215. nap

Egyre több friss zöldség jelenik meg a piacon. A tegnapi körutamon rám mosolygott egy kelkáposzta az üde zöld leveleivel. Ami aztán este a fazékban landolt. Lassan a kiskertemben is lesz gyűjtögetni való. Hétvégén a spenót már onnan lesz!

Szerdai menü

reggeli: - bodza limonádé, alma, kávé
ebéd: - fűszeres tarja grillezett zöldségekkel
vacsora: - kelkáposzta főzelék, sült sonka

Kelkáposzta főzelék


Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek zsír
1 ek lenmagliszt
2 kk őrölt paprika
só, kömény
Elkészítése:
A kelkáposztát, a hagymát felszeletelem, felöntöm vízzel, fűszerezem és puhára főzöm. A felolvasztott zsíron a fokhagymát megfonnyasztom, megszórom a lenmagliszttel, a paprikával és hideg vízzel felengedem. Hozzákeverem a kelkáposztához és összeforralom.

Ebéd


Megjegyzés küldése