2012. augusztus 13., hétfő

Paleolit napi menü 296. nap

Nagyra értékelek minden percet, amit a szabadban tölthetek. Közkívánatra a vasárnapi ebéd is parázson sült.
Hajdan az ember épp a tűzgyújtás által vált ki az állatok sorából és már 30 000 ezer évvel ezelőtt ismerte a faszén készítésének a módját. A grillezés kedvelt időtöltése a ma emberének is. A sütés "férfi munka", a konyha háttér munka az enyém. A pácolás, saláták, szószok készítése...

Vasárnapi menü

reggeli: - limonádé, szőlő, kávé
ebéd: - grillezett tarja, saslik, gombaszósz, sült hagyma, paradicsom saláta
vacsora: - madártej

Ebéd



A gombaszósz hozzávalói:
1/2 kg gomba
1 fej hagyma
1 ek zsír
1 doboz zabtejszín - itt beszerezhető
1 ek gesztenyeliszt - itt beszerezhető
1 csokor petrezselyem

Elkészítése:
A hagymát felkockázom és a zsíron megdinsztelem. Hozzákeverem a felszelt gombát, sózom és kevés víz hozzáadásával puhára párolom. A mikor a vizet elfőtte, akkor megszórom a gesztenyeliszttel, a petrezselyemmel és felengedem a zabtejszínnel. Összeforralom.

Paradicsom saláta


Vacsora:


Megjegyzés küldése