2012. szeptember 8., szombat

Paleolit napi menü 322. nap

Igen elégedett volt a családom az ellátmánnyal. A kacsasült, a halászlé kedvenc csemege nálunk. Sajnos kevés halat eszünk. Ilyenkor, ha mégis sor kerül rá, mindig megfogadom, hogy eztán gyakrabban kerül az asztalra.

Pénteki menü

reggeli: - szőlő, kávé
ebéd: - párolt káposzta
vacsora: - halászlé

Halászlé


Hozzávalók:
1/2 kg hal
1 közepes fej hagyma
1 ek őrölt paprika (vegyesen erős és édes)
6 dl víz
Elkészítése:
A hal szeleteket besózom és pár órát állni hagyom. A hagymát apró kockára vágom és kevés vízzel megpárolom és átturmixolom. Beleteszem a halat, felöntöm vízzel, sózom és felforralom. Megszórom a pirospaprikával és kb. fél órát főzöm. Ma 2 kg halból készítettem és volt ikra is. Az ikrát a végén teszem bele, a befejezés előtt 10 perccel. Amióta ezeket az arányokat tartom, azóta mindig sikerül a halászlém. Fontos hozzá a jó minőségű pirospaprika! 

Megjegyzés küldése