2011. december 11., vasárnap

Paleolit napi menü...50. nap

Átszelem ma kis országunkat. Tiszaújvárosba utazom. Kb. 350 km, ilyenkor nem is tűnik kicsinek Magyarország. Elkészítettem az uticsomagomat ( majd holnap megmutatom ). Az autópálya melletti étkezdék még nem paleók. Jajj, mennyi felpuffasztott benzinkutas pogácsát megettem!

Ugyan pár perc múlva indulok, azért annyi időm van, hogy megnyújtsam a 3. adventi gyertyát. Ebben a reggeli csendben és sötétben jólesik, szeretem ezt a hangulatot. Meleg szívvel indulok.





Szombati menü

reggeli: - mákos kenyér, kivi
ebéd: - halászlé, sült sajt szilva csatnival
vacsora: -  halászlé
Halászlé


Hozzávalók:
1/2 kg hal
1 közepes fej hagyma
1 ek őrölt paprika (vegyesen erős és édes)
6 dl víz
Elkészítése:
A hal szeleteket besózom és pár órát állni hagyom. A hagymát apró kockára vágom és kevés vízzel megpárolom és átturmixolom. Beleteszem a halat, felöntöm vízzel, sózom és felforralom. Megszórom a pirospaprikával és kb. fél órát főzöm. Ma 2 kg halból készítettem és volt ikra is. Az ikrát a végén teszem bele, a befejezés előtt 10 perccel. Amióta ezeket az arányokat tartom, azóta mindig sikerül a halászlém. Fontos hozzá a jó minőségű pirospaprika! Ezt a receptet Baján tanultam.

Sült sajt szilva csatnival


Hozzávalók:
2 szelet  sült sajt (saját készítés, a receptekben megtalálható)
25 dkg mirelit szilva
1 kis fej hagyma
diónnyi kókusz zsír
1 ek méz
1/2 dl balzsam ecet
fahéj, szegfűszeg. kardamom, só
Elkészítése:
Felforrósítom a zsírt és megpattogtatom benne a fűszereket. Hozzáadom a hagymát, kicsit pirítom. Aztán a szilvát. Kis vizet, a balzsamecetet és a mézet. Sűrűre főzöm.


Nincsenek megjegyzések: