2011. december 20., kedd

Paleolit napi menü...59. nap

Ma reggel



Leesett az első hó. Ahogy az lenni szokott az idén is váratlanul érte az illetékes hó eltakarítókat. Kaotikus állapotok uralkodtak a városban. A lelkem viszont megtelt gyermeki örömmel. Évről évre átélem ezt az élményt. Rengeteg szívmelengető emlék, a gyermeki csodavárás, a kamaszkori szerelmek, a megtisztulás, az otthon melege...
Ilyenkor szoktam  mindent félretéve a fürdőbe szaladni, háton úszni a kinti medencében és szauna után meghemperegni a friss hóban.

Hétfői menü

reggeli: - mézeskalács
ebéd: - sült csirke (szombati) alma csatnival
vacsora: - alma csatni

Alma csatni


Hozzávalók:
1 kg alma ( tisztított súly )
1 fej hagyma
1 ek kókuszolaj
1 ek méz
2 kk őrölt csípős paprika
só, fahéj, szegfűszeg, kardamom
Elkészítése:
A felforrósított olajon megpattogtatom a fűszereket, hozzáadom a felkockázott hagymát és megdinsztelem. Az almát meghámozom, kivágom a magházát és felkockázom. A hagymát megszórom a paprikával, hozzáadom az almát, öntök alá egy kevés vizet, sózom, belekeverem a mézet és sűrűre főzöm.

Megjegyzés küldése