2011. december 18., vasárnap

Paleolit napi menü...57. nap



Nekem az ünnepi készülődés része az emlékezés. Azokra a szeretteimre, akik nincsenek már velem. Azokra, akik az égi mezőkre távoztak és azokra is, akiket az élet vitt el tőlem messzire. Az emlékezés felidézi bennem az érzést, amit úgy hívnak feltétel nélküli szeretet. Csodákra képes ez a "terápia". Elfeledtet minden gondot, problémát. A jelenben tart, a most gyönyörűségében. 

Szombati menü

reggeli: - kókuszos muffin
ebéd: - sült csirke párolt zöldségekkel
vacsora: - párolt zöldség

Sült csirke pataki tálban párolt zöldségekkel


Hozzávalók:
1 egész csirke
Elkészítése:
A csirkét előző este besózom. Kizsírozok egy jénai tálat, abba teszem a csirkét, ráteszem a fedelét és 1 órára a sütőbe teszem. Leveszem a fedelét és gyakran locsolgatva  mindkét oldalát megpirítom.

Pataki tálban párolt zöldségek

Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
2 db cukkini
1 db karalábé
2 fej hagyma
Elkészítése:
A zöldségeket 1-2 cm-es darabokra vágom és a előtte már beáztatott pataki tálba teszem. Kicsit besózom, a tetejére szalonna szeleteket teszek. Rárakom a fedelét és a sütőbe teszem 1 órára. Aztán leveszem a fedelét és rövid ideig pirítom, csak annyit, hogy a szalonna jól átsüljön.

Tegnap este sajtgyártás volt. Ha már megengedem magamnak a paleoban a tejtermékek közül egyedüliként  "megtűrt" sajtot, akkor azt csak a saját készítésből teszem. Friss, kezeletlen házi tejből készítem.

Sajt a sózóban


Leírása a receptek között megtalálható. Most 8 l tejből készítettem, ebből lett 1,1 kg sajt.

Nincsenek megjegyzések: