Nekem az ünnepi készülődés része az emlékezés. Azokra a szeretteimre, akik nincsenek már velem. Azokra, akik az égi mezőkre távoztak és azokra is, akiket az élet vitt el tőlem messzire. Az emlékezés felidézi bennem az érzést, amit úgy hívnak feltétel nélküli szeretet. Csodákra képes ez a "terápia". Elfeledtet minden gondot, problémát. A jelenben tart, a most gyönyörűségében.
Szombati menü
reggeli: - kókuszos muffin
ebéd: - sült csirke párolt zöldségekkel
vacsora: - párolt zöldség
Sült csirke pataki tálban párolt zöldségekkel
Hozzávalók:
1 egész csirke
só
Elkészítése:
A csirkét előző este besózom. Kizsírozok egy jénai tálat, abba teszem a csirkét, ráteszem a fedelét és 1 órára a sütőbe teszem. Leveszem a fedelét és gyakran locsolgatva mindkét oldalát megpirítom.
Pataki tálban párolt zöldségek
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
2 db cukkini
1 db karalábé
2 fej hagyma
só
Elkészítése:
A zöldségeket 1-2 cm-es darabokra vágom és a előtte már beáztatott pataki tálba teszem. Kicsit besózom, a tetejére szalonna szeleteket teszek. Rárakom a fedelét és a sütőbe teszem 1 órára. Aztán leveszem a fedelét és rövid ideig pirítom, csak annyit, hogy a szalonna jól átsüljön.
Tegnap este sajtgyártás volt. Ha már megengedem magamnak a paleoban a tejtermékek közül egyedüliként "megtűrt" sajtot, akkor azt csak a saját készítésből teszem. Friss, kezeletlen házi tejből készítem.
Sajt a sózóban
Leírása a receptek között megtalálható. Most 8 l tejből készítettem, ebből lett 1,1 kg sajt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése