Más ez a Karácsony...az étkezések és a konyhában eltöltött idő nem vonja el a figyelmet a Lényegtől. A "túlevés" kellemetlen tünetei sem terhelnek. Nincs a megbánás, ami utólag a lelkemet szokta marcangolni. Istenem, hányszor gyötörtem magam egy-egy ünnepi "vétkezés" miatt! Hányszor sírtam el magam a mérlegre állva, amikor a "vétek" akár 1 heti munkámat tette tönkre!
Lévén hétfő a mérlegelés napja, az eredmény megnyugtató. Pontosan annyi, mint egy hete volt. A paleó sütikből többet ettem a szokásosnál és a mozgás elmaradt.
Ma viszont már beindulok, reggel nordic walking, utána uszoda, szauna.
Vasárnapi menü
reggeli: - sütemény, mandarin
ebéd: - húsleves, főtt hús és zöldségek meggy csatnival
vacsora: - maradék kacsa sült savanyúsággal
Lévén hétfő a mérlegelés napja, az eredmény megnyugtató. Pontosan annyi, mint egy hete volt. A paleó sütikből többet ettem a szokásosnál és a mozgás elmaradt.
Ma viszont már beindulok, reggel nordic walking, utána uszoda, szauna.
Vasárnapi menü
reggeli: - sütemény, mandarin
ebéd: - húsleves, főtt hús és zöldségek meggy csatnival
vacsora: - maradék kacsa sült savanyúsággal
Húsleves
A levesben főtt finomságok meggy csatnival
Meggy csatni
Hozzávalók:
1/2 kg mirelit meggy
1 fej hagyma
1 ek kókuszolaj
2 kk őrölt csípős paprika
1 ek méz
só, bors, szegfűszeg
Elkészítése:
A kókuszolajat felforrósítom, megpattogtatom benne a fűszereket és hozzáadom a felkockázott hagymát. Megdinsztelem, megszórom a paprikával és belekeverem a meggyet. Lassan, kevergetve párolom, míg sűrűre fő. A végén adom hozzá a mézet és egy csipet sót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése