Elvált szülők osztozkodnak az ünnepeken is. Így esett, hogy az idén nálunk a Szenteste délben volt. A karácsonyfát a gyerekek díszítették, én az ebédet. Nem estem túlzásokba. Az étel ünnepi a jellegét nem a sokféleség, hanem az alapanyagok minősége adta. Nagy-nagy BÉKE volt.
Készül az asztal:
Szombati menü
reggeli: - almás süti
ebéd: - kacsasült párolt káposztával, sütemények
vacsora: - kókuszdió
Kacsa sült párolt káposztával
Hozzávalók:
1 kacsa
só
Elkészítése:
A kacsát előző este feldarabolom és besózom. Van egy nagy kacsasütő edényem, abba teszem, pici vizet öntök alá és a sütőbe teszem. 1 órát fedő alatt párolom, aztán gyakran locsolgatva pirosra sütöm.
Párolt káposzta
Hozzávalók:
1/2 kg savanyú káposzta
2 db alma
1 ek méz
1 ek kókuszolaj
Elkészítése:
A kókuszolajat felforrósítom, ráteszem a káposztát és párolom. Ha elfőtte a levét pótolom pici vízzel, addig, amíg megpuhul. Az almát és a mézet az utolsó 15 percben adom hozzá.
Sütemények
Kókuszdió
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése