Kimaradt a klasszikus vasárnapi ebéd. Ahányan vagyunk, annyi fele szóródtunk. Főztem a csülök főzőlevét felhasználva egy hagyományos bablevest, mert délutánra hazatértünk páran. A gyerekeim egyik kedvenc eledele, ahogy én csinálom. Valaha én is nagyon szerettem. Ma ki fogom próbálni az én bablevesem. Már kitaláltam, holnap beszámolok róla.
Vasárnapi menü
reggeli: - alma
ebéd: - főtt csülök tormával
vacsora: meggyes lepény
Vasárnapi menü
reggeli: - alma
ebéd: - főtt csülök tormával
vacsora: meggyes lepény
Meggyes lepény
Hozzávalók:
4 db tojás
3 ek lenmagliszt
3 ek zabkorpa
1 ek holland kakaó
3 ek nyírfacukor
1 ek kókuszolaj
25 dkg fagyasztott meggy
2 dkg vágott mandula
1/2 sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat felverem és sorban hozzákeverem az alapanyagokat. A négyszögletes szilikonos sütőformába öntöm, a tetejét megszórom a meggyel és a mandulával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm.
A tegnapi gyaloglás képei
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése