2012. február 9., csütörtök

Paleolit napi menü...110. nap

Nőnek a számok a címsorban, szalad az idő....A régi mintájú diétáimnál ilyenkorra már nagyon türelmetlenül vártam a végét. Most meg egyre fokozódik a lelkesedésem. A régit büntetésként éltem meg, ezt most ajándékként.

Nálunk már a második napja mínusz 20 fok van. Talán ez a hideg az oka, hogy "tartalmasabb" ételt készítettem tegnap. Ez is jelzi a már sokat emlegetett önszabályozás tökéletes működését.

Szerdai menü

reggeli: - alma, dió
ebéd: - zöldséges lepény
vacsora: újabb almás kevert

Zöldséges lepény


Hozzávalók:
1 szál paszternák
2 szál sárgarépa
1 kis fej lila hagyma
4 db tojás
1 szelet szalonna vékony csíkokra vágva
4 ek zabkorpa
1 késhegynyi szódabikarbóna
só, durvára őrölt bors
Elkészítése:
A paszternákot és a sárgarépát lereszelem, ráütöm a tojásokat és jól összekeverem. Hozzáadom a zabkorpát, a szódabikarbónát, a fűszereket. A négyszögletes szilikonos sütőformába öntöm, a tetejére rárakom a felkarikázott hagymát és a szalonnát. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 percig sütöm. 

Almás kevert


Hozzávalók:
3 db alma reszelve
1 db tojás
2 ek méz
10 dkg lenmagliszt
1 citrom reszelt héja
1 tk fahéj
1 marok dió
2 kocka étcsokoládé apróra tördelve
1/2 sütőpor
Elkészítése:
Egy keverőtálba teszem az almát és sorban hozzákeverem a többi alapanyagot. Szilikonos kenyérformába kanalazom és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 percet sütöm.

Megjegyzés küldése