2012. február 14., kedd

Paleolit napi menü...115. nap

Nagyon sok siker ért az elmúlt időszakban. A paleo életmód, mint egy ajándék lépett be az életembe. Kezdetben a fogyás és egészségem pozitív változása, most pedig a "missziós" tevékenységem visszajelzései okoznak leírhatatlan örömöt. Naponta kapok köszönő leveleket azoktól, akik a példám és a gyakorlati útmutatóm láttán a változás útjára léptek.

"Kedves Éva!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Azon típusú emberek közé tartozom, akik nagyon lelkesednek az új dolgokért, de hogy ebből cselekvés is legyen, ahhoz mindig "alszom " rá egyet .Így jártam a paleo étrenddel is. Nagy hatással van rám a mai napig a te példád, mert látványos a változás nálad. A konkrét tapasztalás vitt rá engem is a cselekvésre. A közös sütemény és sajtkészítés élménye után beizzítottam a konyhám és minden nap készül valami finomság.(Addig nem főztem naponta). Kedvencem a sajt-minden formában, az almás-céklás csatni és a meggyes lepény.Természetesen variálom az általad közölt recepteket a család igényeinek megfelelően, Közben élvezem, hogy kreativitásom a főzés terén is kiélhetem! Fontos számomra az is, hogy a legtöbb étel elkészítése alig fél órát vesz igénybe.                                                                                                                                         A testem a 4. napon beindította a méregtelenítést, Az anyagcserém is felgyorsult. Sokkal könnyebben érzem magam, nincs a régi ebéd utáni érzés a"dőljünk el és aludjunk egyet."                                                                                                                         A módszered az életmód váltás miatt érdekelt elsősorban, de már látom, hogy számos más kellemes hozadéka van.                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Csak így tovább! Köszönöm: Ildikó"

Hétfői menü

reggeli: - alma
ebéd: - sütőtök krémleves, házi kolbász
vacsora: - kacsasült párolt káposztával / étteremben

Sütőtök krémleves


Hozzávalók:
4 szelet sült tök
1 fej hagyma
1/2 dl kókusztej
1 ek vágott mandula
só, bors
Elkészítése:
A hagymát karikára vágom és 2 dl vízeben felteszem főni. Vasárnapról maradt a 4 szelet sült tök, amit lehéjazok és a már megpuhult hagymára kockázom. Fűszerezem és pár perc főzés után botmixerrel pépesre mixelem. Hozzákeverem a kókusztejet és annyi vizet, amennyire hígra szeretnénk. Összeforralom és tálalom, a tetejét megszórom vágott mandulával.

Kacsasült párolt káposztával



Nincsenek megjegyzések: