Gyűjtögetéseim során sok helyre eljutok és sok házi feldolgozású élelemre találok. Tegnap találkoztam egy kedves házaspárral, akik a telkükön önfenntartó gazdálkodást folytatnak. Sajnos ez már a falvainkban sem általános, ez az életmód kiveszőben.
Ők megtermelik a zöldségeket, feldolgozzák a gyümölcsöket. Készülnek a lekvárok, aszalványok. A kis kert minőségi táplálékkal látja el a családot. Sőt, jut belőle másoknak is! Például nekem. :-)
Ők megtermelik a zöldségeket, feldolgozzák a gyümölcsöket. Készülnek a lekvárok, aszalványok. A kis kert minőségi táplálékkal látja el a családot. Sőt, jut belőle másoknak is! Például nekem. :-)
Aszalt gyümölcsök
A fotó sajnos az ízeket nem érzékelteti.
Szerdai menü
reggeli: - alma
ebéd: - sült sajt cékla-alma csatnival
vacsora: - kuglóf
Sült sajt cékla-alma csatnival
Német kuglóf
Hozzávalók:
1 bögre nyírfa cukor
3/4 bögre darált dió
3/4 bögre kókuszreszelék
3/4 bögre víz
1 bögre kókuszolaj (felolvasztva)
1 bögre zabpehelyliszt
3 ek holland kakaó
4 db tojást
20 dkg fagyasztott meggy
1 sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat kikeverem a vízzel, a cukorral, a kakaóval és a kókuszolajjal. Hozzákeverem a dió, a kókuszreszeléket, a zabpehelylisztet, a sütőport és végül a meggyet. Kizsírozom a szilikonos kuglófforma alját, megszórom vágott mandulával és beleöntöm a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon 1 órát sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése