2012. március 1., csütörtök

Paleolit napi menü...131. nap

Amikor szalonnát vacsoráztam, jó ideig izgatottan álltam másnap a mérlegre. Működtek a régi beidegződések, miszerint az egy súlygyarapító vétek. Nagyon szeretem a szalonnát, ezért néha "beremegtem" érte a régi mintájú diétáimban is. Akkor a mérlegen állva bűntudat gyötört. Mára ez is a múlté, tudom, hogy ebben a formában nem vétek.

Szerdai menü

reggeli: - alma
ebéd: - gyümölcsleves, fűszeres kenyérlepény
vacsora: - mangalica szalonna, hagyma

Gyümölcsleves


Hozzávalók: 
10 dkg aszalt gyümölcs
1 l víz
1 tk cukoressimo - itt beszerezhető
fahéj, szegfűbors
a habaráshoz:
2 ek zabtejszín - itt beszerezhető
2 tk paleo-gyümölcs - itt beszerezhető
1 dl víz
Elkészítése:
A gyümölcsöket a cukorral és a vízzel felteszem főni. A zabtejszínt kikeverem a gyümölcsmix-el, felhigítom a vízzel és a levesbe habarom.

Fűszeres kenyérlepény



Hozzávalók:
4 db tojás
1 dl víz
2 ek paleoolaj - itt beszerezhető
1 kk só
1 kk bazsalikom
1 kk oregánó
1/2 tk sütőpor
15 dkg paleo-mix - itt beszerezhető
Elkészítése:
Egy keverőtálban kikeverem az alapanyagokat, a paleo-mixet a végén keverem hozzá, gyorsan, mert besűrűsödik. Szilikonos lepényformába öntöm, a tetejét meglocsolom olajjal és előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütöm.

Mangalica szalonna hagymával


Megjegyzés küldése