2012. március 26., hétfő

Paleolit napi menü...156. nap

Ebben a tavaszi nyárban igyekszem a szabadban lenni. A konyhámat nem hanyagolom, de most még inkább a gyorsan készülő ételek kerülnek előtérbe.
No meg azért is, hogy ne mondhassa senki, hogy nekem erre nincs időm! :-)

Vasárnapi menü

reggeli: - alma
ebéd: - húsleves, paleo fasírt párolt káposztával
vacsora: - madártej

Paleo fasírt

undefined

Hozzávalók:
1/2 kg darált hús 
1 fej hagyma
4 db tojás
só, bors, őrölt paprika
Elkészítése:
Összekeverem a hozzávalókat és bevizezett kézzel pogácsákat formázok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és pirosra sütöm. ( alsó-felső lángon 200 fokon, így megforgatni sem kell.)

Párolt káposzta

Hozzávalók:
1/2 fej káposzta vékonyan felszeletelve
1 fej hagyma apróra kockázva
1 ek zsír
1 ek méz
2 ek balzsamecet
só, őrölt kömény
Elkészítése: 
A felszelt káposztát besózom és legalább fél órát pihentetem. A zsírt felforrósítom, hozzáadom a mézet és 1-2 percig pirítom. Megfuttatom benne a hagymát (sütni nem kell) és hozzáadom a káposztát a megeresztett levével együtt. Megszórom a köménnyel, jól átforgatom és fedő alatt puhára párolom. A végén hozzáadom a balzsamecetet és még kicsit fedő nélkül kevergetve sütöm.

Madártej


Hozzávalók:
4 db tojás
1 kis doboz cocomas - itt beszerezhető
1 kk Bourbon vanília - itt beszerezhető
2 ek méz
csipet só
Elkészítése:
A cocomas-t felhigítom 4 dl vízzel és felforralom. A tojások sárgáját kikeverem a mézzel és a vaníliával, a fehérjét a sóval kemény habbá verem. A kókusztejből egy keveset a kikevert sárgához öntök és kikeverem. Aztán vékony sugárban a kókusztejhez öntöm és felfőzöm. A tojáshabból egy kanállal galuskákat szaggatok forró vízbe, egy-egy percig mindkét oldalát megfőzöm és egy szűrőkanállal a kész tejre szedem. 

Nincsenek megjegyzések: