Szerencsés vagyok, hogy nem holmi kötelességtudatból időzök a konyhában. Nem volt mindig így. A nagy családom étkeztetése gyakran inkább a robotra emlékeztetett, mint az élvezetre. A paleo kreativitás más értelmet ad, már-már olyan, mint egy szakrális tevékenység. Nem csak az elfogyasztott ételektől leszek egyre jobban és jobb is. A " jót adok " különleges örömmé varázsolja a konyhában töltött időt. Legyen szó a gyerekeimről vagy a vendégeimről, akik szép számban megfordultak Húsvétkor nálam. Igen elégedetten fogyasztották a méregmentes tormát, mustárt, sütit...
Hétfői menü
reggeli: - sonka ecetes tormával
ebéd: - zöldséges apró hús, uborka saláta
vacsora: - mandarin
Hétfői menü
reggeli: - sonka ecetes tormával
ebéd: - zöldséges apró hús, uborka saláta
vacsora: - mandarin
Zöldséges apró hús zacskóban
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell
1 kg sárgarépa
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg szalonna
só, durvára őrölt bors, rozmaring
Elkészítése:
Minden hozzávalót megtisztítok és felaprítok. Egy nagy tálban összekeverem a fűszerekkel és sütőzacskóba töltöm. Másfél órára a sütőbe teszem. Ez is egy pillanatok alatt összeállítható étel, a munka oroszlánrészét a sütő végzi helyettem.
Az uborkasaláta mézzel és borecettel készült, tejföl helyett zabtejszínnel. - itt beszerezhető
Az ünnepre készített kávétorta már vasárnap elfogyott. Ezért készült egy újabb csokiszalámi változat. A leggyorsabban elkészíthető és talán a legfinomabb paleo desszertem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése