2012. április 14., szombat

Paleolit napi menü 175. nap

Szeszélyes ez az április, pontosan úgy, ahogy tartja a mondás. Sokan panaszkodnak a frontos napok miatt fejfájásról, ingerültségről, gyengeségről. Valaha én is hajlamos voltam az időjárás okozta hangulatingadozásra. Egy-egy ilyen borús, hideg reggelen szomorúan néztem a világra és az aznapi teendőre is. Örömmel tapasztalom, hogy az életmód váltás óta sok-sok egyéb pozitív változás mellett ez is a múlté. Ha REND van bennem, körülöttem is az van! Ez az állapot semmilyen külső hatásra nem befolyásolható.
A paleolit életmód alkalmas eszköz az illúziók mellőzésére, a test-, a lélek- és a szellem harmonizálására. Visszatérés a legjobb énünkhöz és a természethez...

Tegnap a konyhában készült a télire szánt medvehagyma és a gyorsan elfogyó mustár.


A medvehagymát apróra felszelem, sózom, egy kevés mustárral és paleo olajjal átturmixolom. Jégkockatartóba töltöm és lefagyasztom. Fűszerként fogom használni a téli napokon.

Pénteki menü

reggeli: - alma
ebéd: - medvehagyma szósz tükörtojással
vacsora: - ugyanaz, mint az ebéd

Medvehagyma szósz tükörtojással ( ez is a ronda, de nagyon finom...)


Hozzávalók:
1 szatyor medvehagyma
1 fej hagyma
1 ek kacsazsír
1 ek szőlőmagliszt - itt beszerezhető
1/2 l kókusztej - itt beszerezhető
2 tükörtojás
Elkészítése:
A felkockázott hagymát a kacszsíron megdinsztelem, megszórom a szőlőmagliszttel és hozzákeverem a felszeletelt medvehagyma felét. Folytonos keveréssel felöntöm a kókusztejjel és megsózom. Amikor felforrt elzárom a tüzet és hozzákeverem a medvehagyma másik felét.

Nincsenek megjegyzések: