2012. április 30., hétfő

Paleolit napi menü 191. nap

Az olasz napok után itt egy kínai. Gyakran merítek idegen konyhákból. Ez minden bizonnyal a kíváncsi és kísérletező természetemből fakad. Sokat jártam és ízlelgettem a világot, most emlékezem...

Vasárnapi menü

reggeli: 1/2 citromlé, körte, kávé
ebéd: - kínai csirkemell, saláta
vacsora: házi szalámi, kovászos uborka

Kínai csirkemell 

undefined

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell felkockázva
4 gerezd fokhagyma felkockázva
1 szál sárgarépa vékony hasábokra vágva
1 ek szárított illatos gomba
10 dkg bambuszrügy
1 ek zsír
só, bors
Elkészítése:
A zsírt felforrósítom egy serpenyőben, beleteszem a húst és a fokhagymát. Néhány percig pirítom. Sózom, borsozom és hozzákeverem a zöldségeket. Kevés vizet öntök alá és fedő alatt puhára párolom.

Házi szalámi, kovászos uborka

undefined

A gyerekeinek ígértem desszertet, de nem akartam túl sokat időzni a konyhában. Ezért készült ismét az egyik legsikeresebb és leggyorsabban készíthető paleo kreálmányom, a csoki szalámi.

Csoki szalámi

undefined

Hozzávalók:
7 dkg kókuszolaj - itt beszerezhető
10 dkg étcsoki
2 ek méz
10 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola
1 tojás
1 narancs reszelt héja
5 dkg kókuszreszelék / kívülre
Elkészítése::
Felolvasztom a kókuszolajat, benne a csokoládét és lassú tűzön sorban hozzákeverem a többi alapanyagot. Fél órát hűtöm, aztán kiterítek egy fóliadarabot, a közepére vékony csíkban megszórom a kókuszreszelékkel és erre kanállal halmozom a csokimasszát sorban egymás után. Jól beszórom kókuszreszelékkel és a fólia segítségével szalámi formára igazgatom. 1-2 órára a mélyhűtőbe teszem és felszeletelem. 

Megjegyzés küldése