2011. október 30., vasárnap

Paleolit napi menü...8. nap

Valami csodálatos ez a reggel! A sárguló lombokon játszik a napfény, mintha nem is október vége lenne.



Kirobbanó formában vagyok, tele energiával és örömteli várakozással. Túrát tervezünk délutánra a barátaimmal.
Délelőttöt laza háztartási munkával töltöm.
2 hét paelo táplálkozás után meglepően sok változást tapasztalok magamon:
-beindult a fogyás
-frissesség
-javult a látásom
-javult a szaglásom
-szép lett a bőröm (Kozmetikus szakmai ártalom, erre különösen figyelek. Minden betegségnek bőrtünete van, ugyanígy a javulás is ott látszik először.)
Ez nem diéta, semmi gondot nem okoz a betartása, az utóbbi évek sikertelen próbálkozásai után ez egy igazán megnyugtató váltás. Vajon miért megy ez ilyen könnyedén? Nos, azért, mert lehet változatos és mert azokat a "gyengeségeimet" is ehetem, amit nagyon szeretek. Pl. házi kolbász, szalonna.....

Tegnap szauna és úszás volt a testi- lelki kényeztetés.Komolyan gondolom az életmód váltást:-)

Szaunázni többet jelent, mint ücsörögni a szaunapadon és izzadni a melegben: ez egy utazás különféle állomásokkal, melyeknek a végén megtalálhatjuk a test és lélek harmóniáját. 


Igazi i pihenést nyújt az ember testének-lelkének, javul a hangulata, növekszik a teljesítőképessége, segíti a megtisztulást és a test belső méregtelenítését. Kiegyenlítést jelent a kedvezőtlen életformák mellett a testi funkciók észrevehető javulásával, különösen ami a szívet és a vérkeringést illeti.


Úszás
Az úszás az egyetlen sportág, amely légzésszabályozásra kényszerít. A ritmusos tempózás, a vízbe merülés, majd kiemelkedés és légvétel váltakozása révén a légzőszerv igen nagy tréningnek van kitéve. De nem csak a légzőrendszer lendül működésbe, hanem szinte az összes izom is.

Az úszás során a felső és alsó testfélre egyforma munka hárul. Alapvetően dinamikus, izotóniás terhelésről van szó, de természetesen ahhoz, hogy a test szépen ráfeküdjön a vízre és ne süllyedjen le bizonyos része, megfelelő izomtónusra, a tartóizmok munkájára van szükség.
Gondoljunk a hát- és hasizomzatra: a gyorsúszás karcsapásainak kivitelezéséhez a törzsnek egyenesnek kell maradnia, ehhez pedig a megfeszített has, csípő, comb, hát járul hozzá.

Szombati menü

reggeli: - gyümölcs
ebéd: - rozmaringos kacsamell, mediterrán lecsóval (étteremben ettünk)
vacsora: - rakott karfiol

Rakott karfiol


Hozzávalók
1 fej karfiol
10 db tojás
10 dkg reszelt sajt
kolbász
szalonna
só, 1 ek mustár
Elkészítése
A karfiolt sós vízben puhára főzöm, 4 tojást keményre. Egy jénai tálat kizsírozok, az aljára 1 réteg karfiol kerül, aztán 1 réteg karikákra vágott főtt tojás, aztán 1 réteg karikákra szelt kolbász. A fele karfiol a tetejére kerül. 6 tojást habosra keverek, beleteszem a sajot, sót és a mustárt. Ráöntöm a karfiolra, a tetejére beirdalt szalonnát teszek.


Nincsenek megjegyzések: