2011. október 31., hétfő

Paleolit napi menü...9. nap

Nem tudom, hogy mi az igazság, mert annyi sok igazságot hallottam már...megosztom a ról hallottakat.


Mindenki számára nagyon fontos, hogy étkezései során tiszta NaCl konyhasót egyen. A kereskedelemben kapható sók egy része ismeretlen mennyiségű kálisót tartalmaz, pedig ez nagyon veszélyes.


Tejfalussy András méréstani szakértő és Weixl Várhegyi László okl. természetgyógyász, ny. rendőralezredes állásfoglalása a www.aquanet.fw.hu honlapon dokumentált tudományos mérések és tantételek, és Prof. Dr. Papp Lajos ny. egyetemi tanár akadémiai doktor szakvéleménye alapján:
Mitől lett ennyire sok magyar ember beteg, rövid életű, és meddő? Miért csökken évi több tízezerrel a létszámunk? Három titkos főfelelősre mutattak rá az ok-okozat kalibráló élettani mérések:
1.: Túlterheli az immunrendszert, ha az ivóvíz mérgező vegyszereket és/vagy klórozásnak ellenálló vírusokat tartalmaz.
2.: Keringésrontó, ha a fiziológiás mérték alá csökkentik a konyhasó pótlást.
3.: Sejtműködés-gátló, keringésrontó és ivartalanító hatású, ha a fiziológiás szükségletnél sokkal több káliumot esznek, isznak.Ennek hatására én himalája sót használok.

Himalája kristálysóAz őstengerek kiszáradását kb. 250 millió évvel ezelőtt a napfény energiája okozta.
Ez az energia és annak minden pozitív tulajdonsága megtalálható a Himalája sókristály rácsaiban.
A Himalája kristálysóban minden olyan kémiai és nyomelem megtalálható, amelyre az embernek szüksége van, és szennyeződést nem tartalmaz.

A Himalája kristálysót kézzel bányásszák. A sósziklákat kézzel törik szét.. Ezt követően megtisztítják, és a Napon szárítják. Osztályozzák szín és tisztaság szerint. A legtisztább részeket mossák, majd kézzel kisebb darabokra aprítják, így jön létre a darabos fürdősó, az őrölhető só, majd a finom asztali só, melyet sóörlőbe tehetünk vagy közvetlenül használhatjuk étkezésre, főzésnél vagy Sole oldat készítéséhez. Fontos tanács: a sót ne főzzük, ugyanúgy, mint a fűszereket, utólagosan adjuk hozzá az ételünkhez. Így az íze és a kristályforma is megmarad.


Újra üres a nasi dobozom, gyorsan kikeverek egy muffint.


Kókuszos muffinHozzávalók
4 db tojás
20 dkg kókuszreszelék
2 ek méz
1 marok apróra vágott dió
1 kk fahéj
1 sütőpor
Elkészítése
Felverem a tojásokat és sorban hozzákeverem a többi alapanyagot.

Vasárnapi menü

reggeli: - sült tök
ebéd: - lecsó 
vacsora - lecsó nyers paradicsommal

LecsóHozzávalók:
1 nagy fej hagyma
1/2 kg paprika
1 cukkini
1 paradicsom
2 ek olívaolaj

Elkészítése:
A felforrósított olajban megsütöm a hagymát és a paprikát. Hozzászelem a cukkinit és a paradicsomot, sózom és fedő alatt lassú tűzön puhára párolom.

Nincsenek megjegyzések: