2011. november 19., szombat

Paleolit napi menü...28. nap

Volt , hogy az időjárás befolyásolta a hangulatom. Nálunk már a harmadik napja vastag köd uralja a teret. Kinézek az ablakon és ez a mai valóság:


Erre mondják, hogy az ember a kutyáját sem engedi ki. Ezt most figyelmen kívül hagyom.
Felteszem a kocsonyát és irány a nordic walking! Az ősembernek sem számított az idő, mennie kellett, ha esett, ha fújt, ha hideg volt, ha köd volt...
Ugyan más az indíttatás, - az ősember a létfenntartásáért tette, én az egészségem helyreállításáért és a karcsú vonalaimért - de lényeg azonos, a szabadban végzett mozgás. 
Ez is, mint minden más fejben dől el. Az én hangulatom nem befolyásolhatja semmilyen külső behatás, körülmény...kizárólag önmagam!

Ezen a hétvégén itthon lesznek a gyerekeim. Azt hiszem, hogy nem lesz gondom a maradék felhasználásával.:)

Pénteki menü

reggeli: - húsos muffin
ebéd: - paleo gulyásleves
vacsora: - déli maradék

Paleo gulyásleves


Hozzávalók:
25 dkg sertéshús
1 fej hagyma
1 ek zsír
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
1/4 zeller
1/4 karalábé
1 vastag szál paszternák (krumpli helyett)
só, őrölt paprika, babérlevél
Elkészítése:
A hagymát felkockázom és a zsíron megdinsztelem. Megszórom a pirospaprikával és hozzáadom a felkockázott húst. Sózom, felengedem egy kevés vízzel és lassú tűzön párolom. Közben megtisztítom a zöldségeket, durvára felaprítom és hozzáadom. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Fedő alatt, lassú tűzön készre főzöm.(Mivel én főételként fogyasztom nem teszek annyi vizet, mint azt a levesekhez szokás. Így jó sűrű lesz)

A mai zeném: Jethro Tull Aqualung

Nincsenek megjegyzések: