2011. november 24., csütörtök

Paleolit napi menü...33. nap

Kifogytak a zöldségek, a gyümölcsök a konyhából. Ma beszerző kőrútra indulok. Rég szokásommá vált, hogy azokat a termékeket vásárolom, ami a mi földünkben megterem. Kivételt képeznek a gyümölcsök. Eleinte csak a citrommal kivételeztem. Most néha becsempészek egy kis ananászt, narancsot, khakit, mangót...egész egyszerűen, mert jólesik. Egyre bátrabban hagyom magam "vezérelni", mert azt tapasztalom, hogy jó irányt vett az önszabályozás.

A cékla az ecetes, cukros saláta változatban közismert. Ebben a téli időszakban áldásos gyógyhatásai miatt kísérletezek vele több formában. Készítettem már nyersen lereszelve, tormával, almával. A tegnapi céklafőzés úgy indult, hogy próbálom összehozni a hagyományos salátát paleo módra. Szeletelés közben kóstolgattam és elnyerte a tetszésem,  melegen fogyasztva kiváló főétel lett belőle. Az utóbbi napok hús bősége után igazi megkönnyebbülés a gyomromnak.


Szerdai menü


reggeli: - naspolya
ebéd: - főtt cékla almával
vacsora: sült tök

Főtt cékla almával


Hozzávalók:
3 db cékla
1 db alma
1 ek piros balzsamecet
Elkészítése:
A céklákat alaposan megmosom és sós vízben héjastul megfőzöm. Amikor megfőtt lehéjazom felszeletelem, hozzáadom a felkockázott almát és leöntöm a balzsamecettel.

Sült tök


Nincsenek megjegyzések: