2011. november 25., péntek

Paleolit napi menü...34. nap

Gyönyörű, egészséges gyümölcsöket és zöldségeket vásároltam. Engedtem a csábításnak és a fantáziám is beindult...íme kis ízelítő:


Tegnap minden gyümölcsből készült, a főételek, a nasik és az arcpakolás is. 
A barátnőm beiratkozott egy laktovega főzőtanfolyamra, ő ihlette a csatnit. Ezt is paleósítottam, így került be az étrendembe. A csatni Indiából származik, zöldségekből, gyümölcsökből készül. Édes-savanyú-erős. 

Csütörtöki menü

reggeli: - alma, naspolya
ebéd: - sajttal grillezett körte
vacsora: - ebédből maradt 1 db körte, mangó csatnival

Sajttal grillezett körte


Hozzávalók:
2 db körte
2 dkg sajt (nem olvadós)
Elkészítése:
A körtéket félbevágom, kiveszem a magházat és a ráteszem az apró kockákra vágott sajtot. Berakom a sütőbe és meggrillezem. (Nagyon finom és laktató. A képen látható adagból maradt 1 db vacsorára.)

Mangó csatni


Hozzávalók:
1 db érett mangó
1 fej hagyma felkockázva
1 ek zsír
1/2 dl balzsamecet
1 tk méz
2 kk őrölt pirospaprika
só, fahéj, rozmaring, szerecsendió, kardamom
Elkészítése:
A mangót félbevágom és kiveszem a magját. Meghámozom és felkockázom. Egy serpenyőben felforrósítom a zsírt és hozzáadom a fűszereket, kicsit "megpattogtatom". Ráteszem a hagymát és megdinsztelem. Megszórom az erős paprikával, hozzáadom a mangót, jól összekeverem. Felöntöm 1 dl vízzel és 1/2 dl fehér balzsamecettel. Eztán sózom és hozzáadom a mézet. Lassú tűzön, kevergetve főzöm, míg az állaga darabos lekvárszerű lesz. Kb. fél óra. A maradékot kis üvegben a hűtőbe teszem. 

A mangóból elcsíptem 3 kis kockát. Míg a csatni készült, a bőröm is megkapta frissítő táplálékát.

Ránctalanító, bőrpuhító pakolás:
A mangót villával szétnyomkodom, hozzákeverek egy kis tejszínt és felkenem a megtisztított arcbőrre és a dekoltázsra. A mangóban található vitaminok, ásványok, gyümölcssavak felpezsdítik a bőrt, leoldják az elhalt hámréteget és kisimítják a fáradt területeket. A tejszín puhít és táplál. 20 perc után lemosom.

Nincsenek megjegyzések: