2011. december 1., csütörtök

Paleolit napi menü...40. nap

Vasárnap meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún.


Az első lépés a felkészülésben a fény befogadására. Mit jelent ez az adventi készülődés? Ez a megtisztulás, várakozás az újjászületésre. Az önvizsgálat, a megbocsájtás ideje és a szívünk megnyitása a szeretet felé. Szokás ilyenkor nagytakarítani a környezetünkben és magunkban is. Ez az aprócska láng elindít egy folyamatot, felmelegíti a szíveket. 

Az idei készülődés kicsit most más nekem. Új feladatok elébe nézek. Kicsit megváltoznak az Ünneppel kapcsolatos teendők. Vannak szokások, amiket megtartok és van, amit elvetek. Ilyenkor készül a mézeskalács (most paleósítom), ami behozza az illatokat is. Fontos hangulati elem, szeretek minden érzékszervre hatni. Nem hagyom ki a fülemet sem, a zene! :


Szerdai menü

reggeli: - naspolya
ebéd: - padlizsánkrém főtt tojással, paprikakrémmel
vacsora: - padlizsánkrém  főtt céklával

Padlizsánkrém főtt tojással


Elkészítése a 39. napon és a receptek között. Lám-lám lehet kenyér nélkül is.:-)

Főtt céklasaláta


Hozzávalók:
1 kg cékla
1/2 dl balzsamecet
2 dl víz
só, őrölt kömény
1 db alma 
Elkészítése:
A céklát megfőzöm, lehéjazom és karikára vágom. A vizet felforralom, hozzáadom a balzsamecetet a sót és a köményt. Ráöntöm a céklára. Kihűlés után jól záródó dobozban a hűtőbe teszem. 1-2 hétig eláll. Tálaláskor édesítés helyett  frissen kockázom rá az almát.

Bőrtisztító és tápláló pakolás
A majonéz pakolás közismert, nagyanyáink is alkalmazták. 
1 tojássárgáját kikeverek 1 kk olivaolajjal és 1 kk mézzel. Felviszem a megtisztított bőrre és száradásig pihenek vele. 
Megjegyzés küldése