2011. november 27., vasárnap

Paleolit napi menü...36. nap

Ilyen nem volt még, az összes muffin pár óra alatt elfogyott. No nem én estem féktelen habzsolásba,  a kisfiam  ( a kicsi 20 éves) besegített. A gyerekeim kétkedve fogadták az eddigi próbálkozásaimat és ugyan megkóstolták, de nem kértek belőle...
Kettesben voltunk tegnap és bepróbálkoztam egy 100%-os paleo ebéddel is. A reggeli tervezgetésnél még átvillant az agyamon, hogy neki majd az egyik felébe teszek pár kocka krumplit, aztán elvetettem. Eszi, nem eszi, nem kap mást!:-)
A próba sikerült, minden jóízűen elfogyott! A merészségem siker koronázta.
Gyakran fordul elő velünk az élet egyéb területein is, hogy csak azért nem teszünk meg dolgokat, mert megpróbálunk a másik fejével gondolkodni, illetve próbálunk megfelelni feltételezett elvárásoknak. Ne akarjuk eldönteni, hogy a másiknak mi a jó. Hagyjuk megtapasztalni az általunk vélt jót. Ehhez kell a merészség, mert ugye ez kétesélyes...

Most szaladok muffint sütni. Reggeli kényeztetésnek és útravalónak.

Szombati menü

reggeli: - naspolya
ebéd: - csirke pataki tálban
vacsora: - maradék

Csirke pataki tálban


Hozzávalók:
1 egész csirke
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
1 karalábé
1 zeller
2 hagyma
20 dkg kelbimbó
só, rozmaring, majoranna, egész bors
Elkészítése:
A pataki tálat 1 órára vízbe áztatom. Besózom a csirkét kívül-belül és bedörzsölöm a többi fűszerrel. Jó, ha ez is áll egy órát. Közben a zöldségeket megtisztítom és vastagon szeletelem. A csirkét a hátára fektetve belefektetem a tálba és köré rakom a zöldségeket. Megszórom a borssal és a fűszerekből is egy kevéssel. Felteszem a tálra a tetejét és előmelegített sütőben 1 órát sütöm. Aztán leveszem a fedélét és felső grillre kapcsolom a sütőt. Amikor megpirult a csirke megfordítom és a másik felét is megpirítom.

Mandulás, barackos muffin


Hozzávalók:
4 db tojás
4 ek darált mandula
4 ek zabpehely liszt
2 ek zabpehely
2 ek méz
5 dkg aszalt sárgabarack
1 ek kókusz zsír
3 dkg aprított mandula
1 sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat felverem és sorban belekeverem a hozzávalókat. A sárgabarackot apró kockára vágom és hozzáadom. Papírral bélelt muffin sütőbe kanalazom és a tetejét megszórom az aprított mandulával. Előmelegített sütőben 20 percet sütöm.

Nincsenek megjegyzések: