A tegnapi menüt sokadjára a nagyanyám emléke ihlette. Nem is tudom, hogy miről, de eszembe jutott az a régi bableves... Úgy készült, hogy megfőztük a babot és leszűrtük. A főzőlevet bezöldségeltük, ebből lett a leves. A babot megtörtük és a tetejére pirított hagymát készítettünk.
Ezt a folyamatot követtem el a brokkolival, annyi különbséggel, hogy a főzőlevet nem zöldségeltem, megelégedtem a lével. Ebből a merész ötletből - így utólag már bátran állíthatom - mennyei eledel sikeredett.
Aprócska vásárlás a zöldségesben.
Keddi menü
reggeli: - narancs
ebéd: - brokkoli leves, brokkoli krém pirított hagymával
vacsora: - ebéd maradék
Brokkoli főzőlé ( nekem leves )
Brokkoli krém pirított hagymával
Hozzávalók:
1/2 kg brokkoli
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 fej hagyma
1 tk zsír
Elkészítése:
Enyhén sós, borsos vízben megpárolom a brokkolit és a fokhagymát. Leszűröm, a főzővizet bögrébe teszem és levesként elfogyasztom. A brokkolit botmixerrel összeturmixolom. Az apróra felkockázott hagymát a zsíron barnára pirítom.
A délutáni fények... Hálás vagyok ezért a kilátásért!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése