2012. január 27., péntek

Paleolit napi menü...97. nap

Tagnap is úton ért az ebéd. Csatlakoztam a barátaimhoz, akikkel évekig együtt jártunk menüzni a Cser Vendéglőbe.

Csütörtöki menü

reggeli: - alma
ebéd: - húsleves, tökfőzelék pörkölttel
vacsora: - gesztenyelepény

Ebéd Cseréknél



Evés közben jön meg az étvágy! - tartja a mondás.
Beígértem a barátaimnak, hogy délután sütök egy gesztenye lepényt és paleo zsúrt tartunk. Terveztem elkészíteni a héten már megsütött eredeti receptet kicsit olcsóbb változatban. Gondoltam jó ez az alkalom erre. 

Gesztenye lepény spórolósan


Hozzávalók:
25 dkg gesztenye massza
0,75 ml kókusztej
0.75 ml víz
5 dkg mazsola
5 dkg dió
2 dkg vágott mandula
3 ek sárgabarackmagolaj
1 szál rozmaring
csipet só
Elkészítése:
A mazsolát vízbe áztatom. A rozmaringról leszedem a tűleveleket, egy kávés pohárba teszem és ráöntöm a fele olajat. Keverőtálba öntöm a gesztenyelisztet és folytonos keverés közben belekeverem a vizet és egy csipet sót. Kinyomkodom a mazsolát és hozzákeverem a felét, a fele diót és a fele olajat. Szilikonos sütőformába öntöm a tetejét megszórom a maradék mazsolával és a dióval. Végül a rozmaringot teszem rá, levelenként elosztva. Meglocsolom az olajjal, amiben a rozmaring ázott. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.

Őszintén bevallom ezt a kreációt nem teszem a kirakatba. Látszólag rendben van és az ízével sem volt gond,  de az állaga...a legjobb szó talán a széteső. :-)
Ha újra készíteném - nem tervezem - , akkor kevernék hozzá pár kanál kókusz- vagy lenmaglisztet és egy kis szódabikarbónát.  Maradok az eredeti verziónál!
Azért elfogyott, a zsúrt vidáman telt.



Nincsenek megjegyzések: