2012. február 3., péntek

Paleolit napi menü...104. nap

A szokásos böjtös napomon csatnit és sajtokat készítettem. Nagyon megkedveltem mindkettőt. A csatnikat már nem csak a sajtokhoz eszem, hanem főtt húsokhoz, sültekhez is és savanyúság helyett.
Kicsit kevesebb időt gyalogoltam, csípte az orrom a hideg. Rég éreztem már ilyet. Talán gyerekkoromban...

Csütörtöki menü

A böjthöz most a savanyú káposztalevet választottam. 1 l-ert 5 részre osztva és 2 l vizet.


Alma-cékla csatni



Hozzávalók:
3 db cékla
5 db alma
1 nagy fej hagyma
1 ek zsír
1/2 dl balzsamecet
2 ek méz
3 db csili paprika
só, kömény, mustármag, fahéj
Elkészítése:
A felforrósított zsíron megpattogtatom a fűszereket és megdinsztelem rajta a felkockázott hagymát. A céklát belereszelem. Kevés vizet öntök alá, sózom és puhára párolom. Végül belekerül a felkockázott alma, a méz és a balzsamecet. Sűrűre főzöm. 

Megjegyzés küldése