2012. január 29., vasárnap

Paleolit napi menü...99. nap

Egy csodás szombat, egy sor váratlan meghívás. Lelek emelő találkozások, gasztronómiai és zenei élmények...
Délben egy családi ünnep ismét a Cser Vendéglőben (no nem az ünnep volt váratlan, hanem az ünneplés módja), este a Kodály Központban Pécsett.

Szombati menü

reggeli: - alma
ebéd: - harcsa halászlé
vacsora: - csokoládé szalámi

Halászlé


Csokoládé szalámi


Hozzávalók:
7 dkg kókuszolaj
10 dkg étcsoki
2 ek nyírfacukor
10 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola
1 tojás
1 narancs reszelt héja
5 dkg kókuszreszelék / kívülre
Elkészítése::
Felolvasztom a kókuszolajat, benne a csokoládét és lassú tűzön sorban hozzákeverem a többi alapanyagot. Fél órát hűtöm, aztán kiterítek egy fóliadarabot, a közepére vékony csíkban megszórom a kókuszreszelékkel és erre kanállal halmozom a csokimasszát sorban egymás után. Jól beszórom kókuszreszelékkel és a fólia segítségével szalámi formára igazgatom. 1 éjszakára a hűtőbe teszem és felszeletelem. Ha marad, akkor folpack-ba csomagolom és beteszem a mélyhűtőbe. Borús napokra kiváló csemege.



Megjegyzés küldése