Nemrég írtam a vízfogyasztás fontosságáról. Most arról, hogy milyen víz kerüljön a poharunkba.
A csapvíz összetételét nem ismerjük. Különböző kémiai eljárások után kerül az otthonunkba.
Az ásványvizek magas szervetlen ásványanyag tartalmával feleslegesen terheljük a szerveink működését és felhalmozunk egy csomó műanyag szemetet.
Én a tiszta forrásvizet választottam. Szerencsés adottság, hogy a városom környéke bővelkedik forrásokban. Pár éve már, hogy hetente kijárok az erdőbe és feltöltöm a készleteimet. Remekül beleillik a paleolit életmódba is ez a fajta gyűjtögetés.
A csapvíz összetételét nem ismerjük. Különböző kémiai eljárások után kerül az otthonunkba.
Az ásványvizek magas szervetlen ásványanyag tartalmával feleslegesen terheljük a szerveink működését és felhalmozunk egy csomó műanyag szemetet.
Én a tiszta forrásvizet választottam. Szerencsés adottság, hogy a városom környéke bővelkedik forrásokban. Pár éve már, hogy hetente kijárok az erdőbe és feltöltöm a készleteimet. Remekül beleillik a paleolit életmódba is ez a fajta gyűjtögetés.
Ez az erdő, ahol a kedvenc forrásom van és itt bújik a medvehagyma is.
A kép a tegnapi napsütésben készült.
Hogy miért a forrásvíz?
- alacsony ásványanyag tartalma miatt nem terheli a szerveink működését
- a természet adja tiszta formában
Csütörtöki menü
Böjtös nap. 3 óránként 1 db alma és sok-sok víz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése