2012. május 7., hétfő

Paleolit napi menü 198. nap

Szép csendesen esik az eső, minden megtisztul, felfrissül, nem utolsó sorban a veteményesem is csillapítja szomját. Van egy határidős munkám, délig le kell adnom egy pályázatot, aztán veszem az esőkabátom és szaladok a természetbe.

Lépten-nyomon belebotlok a fogyasztó csodaszerek reklámjaiba. Az Internet, a TV, a nyomtatott médiák árasztják. Nagyon nagy üzlet ez a hazugságáradat, aminek a csapdáiba én is gyakran beleestem és szépen lassan csak híztam és híztam. Meglátásom szerin az a baj ezekkel, hogy tétlenségre ösztönöznek és nem a változtatásra. Azt gondoljuk, hogy egyszerűbb bekapni a csodabogyókat, mint megtenni az életmód váltást. Valóban, ha elhisszük a reklámokat egyszerűbb, csak nem vezet sehova, míg az életmód váltás az eredményes fogyáshoz és a gyógyuláshoz. Fájdalmas és költséges megtapasztalás. Node miért elmélkedek ma reggel erről? Mert néha ötletet adnak. Most a csípős paprika kapszula a sláger, ezért a tegnapi ebédemben a pepperóni.

Vasárnapi menü

reggeli: - limonádé, körte, kávé
ebéd: - gyümölcsleves diós habcsókkal, párizsi szelet padlizsánkrémmel, pepperónival
vacsora: - párizsi szelet

Gyümölcsleves diós habcsókkal


Hozzávalók:
10 dkg aszalt sárgabarack
1/2 l víz
1 ek paleo gyümölcs-mix - itt beszerezhető
1 tk cukoressimo - itt beszerezhető
1 doboz kókuszkrém - itt beszerezhető
fahéj, szegfűbors
Elkészítése:
A barackot felteszem főni a vízben. Amikor megpuhult hozzákeverem a gyümölcs-mix-et, a cukoressimo-t, a kókuszkrémet és a fűszereket. Összeforralom és tálaláskor ráteszem a habcsókokat.

Párizsi szelet padlizsánkrémmel, pepperónival


Hozzávalók:
6 szelet tarja
3 db tojás
1 ek szezámliszt - itt beszerezhető
só, bors
zsír a kisütéshez
Elkészítése:
A húsokat kikloffolom és besózom. A tojásokat felverem és hozzákeverem a szezámlisztet és a borsot. Ebbe forgatom a húsokat és a felforrósított zsírban kisütöm. A maradék panírt is a zsírba kanalazom és megsütöm. A fotó baloldalán köretként látható.

Diós habcsók


Hozzávalók:
3 db tojás fehérje / nálam a majonéz készítéskor félretett
1 csapott ek cukoressimo - itt beszerezhető
2 ek darált dió
pár csepp citromlé
Elkészítése:
A tojásokat gőz felett kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot, a citromlevet, végül a diót. Habzsákba töltöm és papírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomok. 130 fokon sütöm.

1 megjegyzés:

jutkaditka írta...

Hmmm, ez a diós habcsók nagyon jól hangzik! Összefutott a nyál a számban!