2012. január 7., szombat

Paleolit napi menü...77. nap

A gesztenyés sütemény pár perc alatt elfogyott. Öröm, ha többeknek megmutathatom, hogy az életmódváltás nem a lemondásokon alapszik. Sütemény kedvelőknek is vannak megoldások.
A délután fő attrakciója persze nem a süteményem volt, hanem a szauna szeánsz.



3 féle felöntésben volt részünk, sörös, tengersós, mézes. A sörös nekem is új volt. Olyan illat volt a szaunában, mint a kenyérgyárban. A szaunamester sörrel locsolja a kályhát. A sörben lévő vitaminok ( B- E- D- vitamin) felszabadulnak és a bőrön keresztül felszívódnak. A bőr selymessé, rugalmassá válik. Írtam már a tengersós és mézes felöntésekről és az intenzív méregtelenítésről, ami fő jellemzője a vezetett szaunázásnak. A meleg-hideg hőhatás is része a bőr edzésének, ami igen fontos a fogyás miatt. Merész vállalkozásnak tűnt a 3. felöntés után, a szabadban 4 fokos vízben a merülés, de csak kimondva szörnyű...fantasztikus érzés!
Az itthoni bőrápolásra is különös figyelmet fordítok, mert bizonyos kor után a bőrünk már nem tudja követni a változást. Fiatalon is ajánlatos, mert könnyebb megelőzni a bajt, mint orvosolni.
Ha már a sört emlegettem, jöjjön egy házi pakolás:

Sörpakolás arcra és hajra / minden bőrtípusra selymesítő, regeneráló

Tojás sárgáját kikeverem 1 ek olvasztott kókuszzsírral és 1/2 dl sörrel. Pár percre hidegre teszem, hogy a kókuszzsír kicsit visszakössön és a megtisztított bőrre felkenem. Ha a hajra is szeretnénk, akkor dupla mennyiséget készítsünk.

Pénteki menü

reggeli: - alma
ebéd: - házi szalámi paprikával
vacsora: szezámmagos, grillezett harcsa uborkával ( a fürdőben )

A harcsa receptjét fel fogom tenni, ha magam is elkészítem. Számomra fontos, hogy csak azt osszam meg, amit kipróbáltam.

Nincsenek megjegyzések: