2012. április 2., hétfő

Paleolit napi menü 163. nap

Vacsoravendégeim voltak. Sült sajtra hívtam őket. Mellé az anyukám krumplisalátája ihlette paszternák saláta készült. Apperitívnek - a pálinka mellé- pedig csoki & csili. A jól bevált csokiszalámi receptjét alakítottam egy kicsinykét. Emésztés beindítónak szántam.
Nagyon ritkán iszom alkoholt, de az ilyen alkalmakkor szívesen. Étkezés előtt a tiszta, válogatott gyümölcsökből készített házi pálinka, az ételekhez a minőségi vörösborból egy pohárral.

Vasárnapi menü

reggeli: - narancs
ebéd: - sonka zöldpaprikával
vacsora: - csoki & csili, sült sajt, paszternák saláta, szilva és vegyes csatni

Csoki & csili


Hozzávalók:
7 dkg kókuszolaj - itt beszerezhető
1/2 dl rum
10 dkg étcsoki
2 ek méz
5 dkg durvára vágott dió
10 dkg mazsola
3 csilipaprika apróra vágva
1 tojás
1 narancs reszelt héja
5 dkg kókuszreszelék / kívülre
Elkészítése::
Felolvasztom a kókuszolajat, benne a csokoládét és lassú tűzön sorban hozzákeverem a többi alapanyagot. Fél órát hűtöm, aztán kiterítek egy fóliadarabot, a közepére vékony csíkban megszórom a kókuszreszelékkel és erre kanállal halmozom a csokimasszát sorban egymás után. Jól beszórom kókuszreszelékkel és a fólia segítségével szalámi formára igazgatom. 1 éjszakára a hűtőbe teszem és felszeletelem. Ha marad, akkor folpack-ba csomagolom és beteszem a mélyhűtőbe. 

Sült sajt


Paszternák saláta


Hozzávalók:
1/2 kg paszternák
1 kb. alma nagyságú zeller
1 fej lilahagyma
2 dl víz
1/2 dl borecet
1 tk méz
1 tk paleo olaj - itt beszerezhető
1 tk őrölt paprika
Elkészítése:
A paszternákot felkockázom és sós vízben puhára főzöm. A hagymát felkarikázom, a zellert lereszelem és  besózom. Míg fő a paszternák, elkészítem a salátalevet. A pirospaprikát összekeverem az olajjal és a mézzel, felöntöm a vízzel és a borecettel. Ráöntöm a besózott zelleres hagymára. A paszternákot leszűröm és forrón hozzákeverem az alaphoz. Kihűtőm és a fogyasztásig a hűtőbe teszem.

Asztalon a vacsora


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Éva!

Már lassan két éve paleozunk és szerencsére a család egyre több tagja társul, szóval nagyon köszönöm ezt a blogot, ma találtam és rengeteg ötletet lehet meríteni! Sok sikert továbbra is minden téren! Üdvözlettel, Anna

hangoskodo írta...

Köszönöm Anna!