Úrrá lett rajtam a húsvéti láz. A látszólagos csendben azért benne van a szervezettség. Megérkezett tegnap a sonka és a kolbász. A bevásárlólistám is elkészült. Készülök az első paleo Húsvétra.
A családomban a legtöbb étkezéssel kapcsolatos hagyomány ilyenkor van. A régi tavaszi fogyókúráimban itt szokott borulni a mutatvány, előre rettegtem a visszaszedett kilók miatt.
Most nyugalom van, minden beilleszthető a rendbe.
Tegnap villámlátogatást tettem a medvehagymásba, így minden ételben ez a csodálatos zöld köszönt vissza.
Szerdai menü
reggeli: - narancs
ebéd: - medvehagymás rántott leves, sonka kóstoló
vacsora: - leves maradék
Medvehagymás rántott leves
Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
1 ek kacsazsír
1 ek szezámliszt - itt beszerezhető
4 db tojás
1 tk őrölt paprika
só, babérlevél, kömény
Elkészítése:
Felforrósítom a zsírt és belekeverem a lisztet, hagyományos rántást készítek. Megszórom a paprikával és felengedem hideg vízzel ( 1/2 l ). Amikor felforr fűszerezem és beleütöm a tojásokat. Lassú tűzön főzöm 5 percig és a tetejére szórom a felaprított medvehagymát. Még 5 percet pihentetem a tálalásig.
...a sajtjaimban is a medvehagyma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése