2012. április 5., csütörtök

Paleolit napi menü 166. nap

Úrrá lett rajtam a húsvéti láz. A látszólagos csendben azért benne van a szervezettség. Megérkezett tegnap a sonka és a kolbász. A bevásárlólistám is elkészült. Készülök az első paleo Húsvétra.


A családomban a legtöbb étkezéssel kapcsolatos hagyomány ilyenkor van. A régi tavaszi fogyókúráimban itt szokott borulni a mutatvány, előre rettegtem a visszaszedett kilók miatt. 
Most nyugalom van, minden beilleszthető a rendbe.

Tegnap villámlátogatást tettem a medvehagymásba, így minden ételben ez a csodálatos zöld köszönt vissza.

Szerdai menü

reggeli: - narancs
ebéd: - medvehagymás rántott leves, sonka kóstoló
vacsora: - leves maradék

Medvehagymás rántott leves




Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
1 ek kacsazsír
1 ek szezámliszt - itt beszerezhető
4 db tojás
1 tk őrölt paprika
só, babérlevél, kömény
Elkészítése:
Felforrósítom a zsírt és belekeverem a lisztet, hagyományos rántást készítek. Megszórom a paprikával és felengedem hideg vízzel ( 1/2 l ). Amikor felforr fűszerezem és beleütöm a tojásokat. Lassú tűzön főzöm 5 percig és a tetejére szórom a felaprított medvehagymát. Még 5 percet pihentetem a tálalásig.

...a sajtjaimban is a medvehagyma


Megjegyzés küldése